Националната информационна система за борба с COVID-19 се състои от:

  • Информационен уеб портал за граждани с актуална информация за епидемичната обстановка в страната. До него всички граждани имат достъп.
  • Мобилно приложение за граждани, в което гражданите могат да отразяват здравния си статус. Мобилно приложение за граждани, в което гражданите могат да отразяват здравния си статус. При подаване на информация за наличие на два или повече симптома, приложението изпраща съобщение към общопрактикуващ лекар и актуална информация за здравословното състояние на съответното лице.
  • Регистър на лицата, поставени под карантина и на потвърдените случаи на COVID-19, поставени в изолация в лечебно заведение за болнична помощ или в домашни условия. Модул за справки на база регистъра и прогнозни анализи за развитие на заболяемостта от COVID-19.
  • Географски карти за териториално разпределение на броя на карантинираните, лабораторно потвърдените, починалите и оздравелите лица.

Подробна информация можете да намерите в заповедта на министъра на здравеопазването за реда за регистрация, съобщаване и отчет на COVID-19. 

Твоят личен принос

Свали мобилното приложение ViruSafe – включи се и помогни като отчиташ своето здравословно състояние всеки ден. виж защо е важно

Google Play и логото на Google Play са запазени марки на Google LLC.

App Store® и iPhone® са запазени марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави.