Позволени ли са спортни мероприятия със сътезателен характер на открито?

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито за лица до 18 годишна възраст.

Позволено е провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито за лица над 18 годишна възраст. По време на надпреварите не се допуска публика.

Позволени ли са спортни мероприятия със състезателен характер на закрито?

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито за лица до 18 годишна възраст.

Позволено е провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито за лица над 18 годишна възраст. По време на надпреварите не се допуска публика.

Какви противоепидемични мерки трябва да бъдат взети при провеждане на спортни занимания на закрито?

Задължително е да се провежда филтър на входа на съоръженията с измерване на телесната температура. Задължително е извършването на влажно почистване и дезинфекция на под и повърхностни в спортните съоръжения. Спортисти, треньори и длъжностни лица са длъжни да почистват контактните повърхности на използваните уреди или пособия с осигурените за целта дезинфектанти. Същите са задължени да бъдат с чисти спортни обувки и облекло, които са предназначени само за използване в залата. В тренировъчната зала се доспускат по 1 човек на 4 кв.м., но не повече от 20 човека едновременно.

Какво трябва да направи служител в зала ако има близък със симптоми на COVID-19?

Членовете на персонала, които се чувстват болни и имат оплаквания като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица или повишена телесна температура са задължени да останат у дома. Същото се отнася и в случай на болен в дома на служителите.

Могат ли роднини да стоят един до друг по време на футболен мач? 

По време на футболни надпревари не се допуска публика.

Твоят личен принос

Свали мобилното приложение ViruSafe – включи се и помогни като отчиташ своето здравословно състояние всеки ден. виж защо е важно

Google Play и логото на Google Play са запазени марки на Google LLC.

App Store® и iPhone® са запазени марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави.