3 юни 2020, 08:00

Нови 22 случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в България.

Това са 13 жени и 9 мъже, като сред тях са и две деца под двегодишна възраст от София, които обаче не се нуждаят от болнично лечение.

Направените проби с PCR са 1347. Така общият брой на хората с потвърдена коронавирусна инфекция у нас е 2560 случая.

9 са новите новите случаи на заразен медициниски персонал. Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов обяви, че деветте нови случаи на медицински лица са на двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари. 7 от медицинските лица работят в едно и също отделение на болница в Сливен, което обаче не приема пациенти с COVID-19.

Въпросното отделение в Сливен е затворено, като там ще се проучи разширен кръг от контактни лица, а също ще бъдат установени и всички пациенти, преминали в отделението в рамките на предходния месец.

Секретарят на оперативния щаб посочи, че физическата дистанция, предпазните средства и дезинфекцията продължават да бъдат единствените надеждни мерки срещу болестта.

Починалите за последното денонощие -  мъж на 77 години в София, лекар от Видин, които е с придружаващи заболявания и жена на 67 години от Пловдив, с исхемична болест на сърцето.

За последното денонощие има 83-ма излекувани.