8 януари 2021 г.

„Много внимателно управляваме пандемията, за да може да работи бизнесът. Затова и туризмът в Банско функционира“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в града и изтъкна, че със създадената адекватна организация чрез заповедта на министъра на здравеопазването българският туризъм ще преодолее трудностите на пандемията. 

По време на посещението на премиера в Банско стана ясно, че днес в града пристигат 2000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта. „С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 15 милиона за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Навсякъде, където има нужда, чрез системата на РЗИ те се доставят“, посочи министърът на здравеопазването.

Премиерът изрази убеденост, че, след като Европейската агенция по лекарствата одобри втора ваксина срещу новия вирус, у нас ще бъде организирана успешна кампания по имунизацията. „Вярвам в лекарите и медицинските сестри, мисля, че ще се представим добре“, категоричен бе премиерът Борисов.