26 февруари 2021 г.

Темпът на ваксинация в Бургас е много добър, според оценката на заместник-министъра на здравеопазването Евгени Григоров. Към момента има 25 ваксинационни пункта, предстои откриването на два нови. Областта разполага с два мобилни екипа, които ваксинират желаещите от по-отдалечените населени места. При необходимост здравните власти имат готовност да включат още екипи. Област Бургас има и денонощен кабинет, който се намира в УМБАЛ-Бургас. Като добра практика зам.министърът посочи инициативата на община Бургас, която организира автобуси за извозване  на желаещите ваксина трудно подвижни хора.

Към днешна дата 11 462 са ваксинираните в област Бургас, като втора доза са получили 2081 души. Във вчерашния ден са извършени 1515 ваксинации.

Приоритет е ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии. До момента близо 500 души са получили първа доза. До неделя се очаква в РЗИ да постъпят още данни за заявили желание участници в изборния процес. Те ще бъдат ваксинирани в първите два дни на март.