30 март 2021 г.

Областният щаб взе решения за временно прекратяване на плановия прием и плановите операции в болниците и удължаване на обучението в он-лайн среда. На 01 и 02 април учениците от първи до дванадесети клас на територията на област Смолян да продължат да се обучават в електронна среда, а на 06 и 07 април учениците от дванадесети клас продължават да се обучават в он-лайн среда.

Във всички лечебни заведения, четирите многопрофилни болници на територията на област Смолян се прекратява плановият прием и плановите операции до второ нареждане.

За периода 22-28 март 14-дневната заболеваемост в област Смолян достига 713,8 на 100 хиляди, при 717,72 за страната, като се бележи седмичен ръст от 11,8 %, при 2,8 %  за страната.

Директорът на РЗИ-Смолян информира, че всички желаещи да се ваксинират, независимо в коя фаза от ваксинационния план попадат, могат да го направят във ваксинационния кабинет на инспекцията, както и да заявят желание на електронния национален портал.  Общият брой ваксинации до момента е 5813, като при 948 лица ваксинационният процес е завършен.

Членовете на Областния щаб призоваха всеки, които има желание и възможност да помогне в борбата с пандемията, да се включи като доброволец в лечебните заведения и да дари хранителни продукти за инициативата, чрез която от няколко месеца ученици от  Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство приготвят „топъл обяд“ за медиците на първа линия в областната болница.