1 април 2021 г.

От другия четвъртък започва имунизация срещу COVID-19 на бездомните и скитащи лица в Русе. На практика възможност за ваксиниране ще имат потребителите, ползващи кризисната трапезария на БЧК през зимните месеци. Засега са се записали 25 души от общо 60 регистрирани, което е около 42%. Инициативата се осъществява съвместно между местното РЗИ и русенския Червен кръст, като мястото, където ще се извършват имунизациите, ще бъде определено от хуманитарната организация. Ваксините ще бъдат поставяни от мобилен екип на РЗИ, по всяка вероятност желаещите ще бъдат имунизирани с ваксината на „Астра Зенека“.

Продължава функционирането на „зеления коридор“ в Университетска болница „Канев“. През днешния ден отново от 14.00 ч. до 18.00 ч. в лечебното заведение ще се извършва имунизация срещу коронавирусна инфекция без предварително записване на всеки пожелал с ваксината на „Астра Зенека“. Вчера също имаше подобна възможност, като от нея са се възползвали дори чужденци – англичани и холандци, които живеят в Русенско.

До момента в областта са извършени 11950 имунизации, като повторна доза са получили 2364 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 346 ваксини.