2 април 2021 г.

Във връзка с ограничителните мерки в Румъния срещу коронавируса, посолството ни в Букурещ има готовност да издава служебна бележка на сънародниците ни, които искат да упражнят правото си на вот на изборите на 4 април.

Българските граждани следва да спазват действащите в страната мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. По информация на посолството ни в Букурещ в румънската столица за дните петък, събота и неделя е в сила ограничение на движението след 20:00 ч. В тази връзка е препоръчително сънародниците ни да гласуват в срок, който да им позволи да се приберат по домовете преди началото на вечерния час.

За изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. на територията на Румъния ще бъде отворена една избирателна секция в Посолството на Република България в Букурещ с адрес: Sector 1, Str. Rabat nr. 5.

При нужда от съдействие българските граждани  могат да се обръщат към посолството на България във Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]