8 май 2021 г.

Абсолютен положителен рекорд по брой направени имунизации срещу COVID-19 отчитат в Русенско през изминалото денонощие - 1088 са поставените ваксини вчера в областта, като 879 души са получили втора доза, а 209 първа игла срещу коронавирусна инфекция.

Същевременно днес отново отварят „зелените коридори“ за ваксинация, три имунизационни кабинета ще работят днес съответно до 14.00 и до 16.00 часа -  два в Русе и един в Бяла. Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, така че да не се стигне до върнати хора. Всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. В Тубдиспансера ще прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, докато в „Медика“ и в Бяла освен тях, ще има възможност за имунизация и с „Модерна“.

Продължава и извършването на имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.