2 септември 2021 г.


Областният кризисен щаб във Велико Търново реши да засили контрола за спазване на противоепидемичните мерки, за да не се допуска струпване на хора при предстоящото изплащане на пенсиите.
Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при дете, посещаващо лятна занималня при ОУ „Ив. Вазов“ в Горна Оряховица, под карантина са поставени установените контактни лица и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция в обекта, недопускане на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести в занималнята). 
Продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари, както и на записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 лица. За днес и утре, 3 септември, е създадена организация за извършване на ваксинации срещу COVID-19 на лица от малки населени места на територията на община Елена (селата Майско, Беброво, Тодювци, Дрента) и град Елена (по график, в определени пунктове) от два мобилни екипа (на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново, и на Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново). Утвърден е още един временен имунизационен пункт за ваксиниране срещу COVID-19 на територията на областта –Велико Търново, ул. „Георги Мамарчев“ №13 (в Хлебната къща, Самоводска чаршия). Имунизациите ще се извършват от екипи на детското и училищно здравеопазване към общината. На територията на магазин Метро във Велико Търново ще работи временен имунизационен пункт - всяка събота от 10:00 ч до 14:00 ч. през септември (на 4, 11, 18 и 25 септември).