15 септември 2021 г.

„Спазвайте мерките, ваксинирайте се, когато е препоръчително, за да опазите себе си и хората около вас!“, апелира министърът на образованието и науката Николай Денков в поздравлението си за първия учебен ден.

„Броени часове ни делят от началото на новата учебна година, която ще започне в условията на поредната епидемична вълна на коронавируса. За разлика от миналата година, присъственото обучение на децата е приоритет на сегашното правителство. Училищата и университетите няма да бъдат затваряни, освен ако страната не влезе в най-тежкото ниво на разпространение на епидемията, както е разписано и в Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2“, с тези думи към учениците и учителите се обръща министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

„Отказът на много хора да се ваксинират, както и системното нарушаване на противоепидемичните мерки са най-голямата опасност за това, училищата да бъдат затворени. Нека не им причиняваме това. Ако собственото ни здраве не е достатъчен мотив да спазваме мерките и да се ваксинираме, нека го направим с мисълта за децата – най-голямото богатство на нацията ни“, още от приветствието на здравния министър.