6 декември 2021 г.

В парламента да се влиза със „зелен сертификат“ - така народните представители ще дадат пример на обществото. Призовавам ги да гласуват такова решение. Думите на министър Стойчо Кацаров са цитирани на фейсбук страницата на МЗ.

„ България обърна епидемичната вълна, без да влиза в локдаун. Ваксинацията трябва да бъде доброволна. Няма по-голям стимул за имунизация срещу COVID-19 от това, че по този начин спасяваш своя живот и този на близките си. ✅Колкото и добра организация да бъде създадена за ваксинация, ако здравната система е дебалансирана и се намира в лошо състояние, резултатите няма как да са добри“, казва още здравният министър.

Осигурени са тестове за учениците до средата на януари. Над 4 млн. са договорените щадящи тестове. Над 1,5 млн. са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставените през тази и следващата седмица. Здравните власти трябва да осигурят безопасна среда за учителите и за учениците, а колко ученици ще присъстват в клас е организационен въпрос в рамките на компетенциите на образователното министерство.