4 април 2022 г.

Ваксинация на трудноподвижни лица срещу COVID-19 ще продължи да се осъществява от мобилни екипи на РЗИ, ЦСМП и лечебни заведения в страната

И след отпадане на извънредната епидемична обстановка всеки гражданин, който желае, може да си постави ваксина срещу COVID-19 в имунизационните пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции. Актуална информация за дейността на имунизационните пунктове на територията на съответната област се публикува на интернет страниците на РЗИ.

Остава възможността трудноподвижните граждани и лицата, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 от мобилни екипи, сформирани от РЗИ, ЦСМП и лечебни заведения в страната.

Към 1 март са имунизирани общо 25 604 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. 

Желаещите да бъдат имунизирани срещу коронавирусната инфекция и попадащи в съответните категории граждани могат да се свържат със съответното РЗИ, за да бъде планирана ваксинацията им от мобилен екип на здравната инспекция, на ЦСМП или на лечебно заведение, според създадената в областта организация.

Информация за възможностите за ваксинация на трудноподвижни хора и живеещи в отдалечени райони можете да намерите на сайта https://plusmen.bg.