23 октомври 2020 г.

С цел ограничаването на разпространението на COVID — 19 от утре до 2 ноември в област Сливен са въведени допълнителни противоепидемични мерки.

Не се допускат посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. Отменят се груповите празненства на закрито (в т.ч. сватби, кръщенета и други). Редуцира се броят на посетителите в заведенията, в съответствие с  въведените от министъра на здравеопазването критерии.

Областният управител на Сливен определя със заповед продължаването на ежедневното събиране и анализ на информацията за броя на отсъстващите ученици и педагози поради карантиниране за COVID-19. След обобщаването на информацията и при постъпил доклад от директор на училище, началникът на РУО — Сливен да представя предложение до министъра на образованието и науката за преминаване до 10 дни на обучение от разстояние в електронна среда за учениците от V-VII/XII клас в училища, в които броят на горните категории лица (ученици/педагогически специалисти) надхвърля 20 % от общия им брой.