8 септември 2021 г.

Разкритият от Столичната община нов „зелен коридор“ за поставяне на ваксини в столичното метро в метростанция НДК ще работи днес до 19.00 часа. Разкриването му по идея на кмета Йорданка Фандъкова цели ускоряване на процеса на ваксинация в столицата.

Входът на изнесения кабинет, който ще работи през делничните дни, е от пешеходната част на бул. “Витоша“. Във ваксинациония пункт ще работят медици от 12 ДКЦ. Ваксините са осигурени от Столичното РЗИ, а организацията се осъществява от екип на дирекция АПП на Столичната община.

Работното му време е:

Вторник, Четвъртък – 13:00–19:00 часа

Сряда, Петък – 8:00–13: 00 часар

Припомняме, че през делничните дни работят кабинети за поставяне на ваксини в 8 ДКЦ, 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДКЦ, 18 ДКЦ, 20 ДКЦ и 24 ДКЦ. Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.