8 октомври 2020 г.

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове в България. Така средствата, осигурени за тях през настоящата година, нарастват с близо 30%. 
Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, наложени от разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати. 

Отпуснатите средства в размер на 1,9 млн. лв. са по “Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година”. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година. Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде завишена с 30% след издадена заповед от министъра на младежта и спорта. Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове.